2012/12/15

Diótorta

Ezt a fajta tortát azért szeretem mert igen sokféleképpen lehet elkészíteni.










A tészta: 2 tojás, 1 ek xilit, 2 bögre téljeskiörlésű müzlikeverék, 1 bögre liszt (én teljeskiörlésűt szoktam használni ), 15 dkg vaj, 1 kávéskanál szódabikarbóna, kb 4 édes alma reszelve
töltelék: 20 deka darált dió, 2 dl tej (rizstej, tejszin..), 2 evőkanál xilit,
a tetejére : 10 deka étcsoki (85 %), vaj (esetleg mascarpone
Elkészítés:
A tojást a xilittel habosra keverem. A müzlit és a lisztet összeöntöm összekeverem a szódabikarbónával, összemorzsolom a vajjal, hozzáteszem a tojást és a reszelt almát kézzel összegyúrom és kivajazott kilisztezett kapcsos formába teszem lágy tésztát kell hogy kapjunk, hogy ne legyen száraz sütés után belenyomkodom a formába, elsimítom kb 35 percet 180 fokon sütöm.
Amíg sül addig a darált diót összekeverem a xilittel és leöntöm a forró tejjel, kenhető krémes állagú krémet kell hogy kapjunk, a megsült tésztára rákenem, utána megolvasztom a csokit egy kevés vajjal és rákenem a dió tetejére hagyom megdermedni és kész. Extrák lehetnek, ha a dióba tetszés szerint mazsolát aszalt gyümölcsöt is tehetünk illetve meg lehet kenni a tortát kevés baracklekvárral és arra tenni a diót.


De dió helyett megkenhetjük mákos mascarponéval, gesztenyével, vagy süthetünk rá almát, tehetünk rá simán csak lekvárt, a lehetőségek tárháza szerintem korlátlan

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...