2017/03/30

Március

Rég nem írtam ide már, ezért hónapról hónapra most aktuális kis havi gyűjteményeket osztok meg.
Március már a tél vége sőőt néha már igazi tavasz Még van kelbimbó de már van medvehagyma is.



Kelbimbó almával sárgarépával grillezett mozzarellával
Kelbimbóból lehet leves vagy főzelék, megsüthetjük a sütőben is mindenfélével. Reggel sokszor kevés az idő így nagyon egyszerű bedobálni gy csomó mindent egy kisebb tálba és amíg készülődöm addig az étel is meglesz nem kell felette állni a fakanállal.
Sokszor teszek almát mellé mert szerintem jól illenek egymáshoz. Köretnek félbevágva megpirítva bármilyen hús mellé oda lehet pakolni a tányérra.

sült kolbász póréhagymával,
kelbimbóval balzsamecettel meglocsolva

Almás kelbimbó leves
Kelkáposzta, póréhagyma, juhtúró tejföl

Kelbimbó kolbásszal tejfellel
 sütve reszelt sajttal a tetején
Sokszor hallgatok lemezt és nem valami randomot a netről és majd mindig olvasok ha egyedül eszem.




Kapros - túrós akár piknikezni is


Spenótos sajtos sülttészta

Spenót mozzarellával
Aszalt paradicsomos - mustáros gomba

Medvehagymás rántottával töltött gomba
Petrezselymes, fokhagymás, joghurtos karfiol

Csirkecomb vasserpenyőben (hagymával - sárgarépával - szárzellerrel) sült lilakrumplipürével



Kelbimbós - fokhagymás csirkecomb

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...