Maradék káposzta, levesből maradt csirke, rakott kel lett belőle
A csirkehúst apróra vágtam összekevertem a vöröslencsével és egy közepes üveg
paradicsomszósszal. A kiolajozott tepsibe szépen lefektettem a káposztalevelet
– a nagyobb torzsákat kivágtam belőle – rátettem a töltelék felét, meglocsoltam
egy kis házi paradicsomlével, majd még egy réteget tettem le ugyanígy és
befedtem az egészet a kellevelekkel. Megöntöztem a maradék paradicsomlével
érett sajtot reszeltem rá és tejfelt kentem a tetejére. Megsütöttem a sütőben, fél
órát lefedve és majd még egy fél órát fólia nélkül, hogy megpiruljon a teteje
és a felesleges leve elpárologjon. Tálaláskor még lehet rátenni tejfelt. Aki
laktózérzékeny nyugodtan hagyja el a sajtot és használjon laktózmentes tejfölt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése