2012/09/03

Tócsni gombával


A tócsni jó étel, szabadban boronatárcsán megsütve megkapja azt a pluszt amitől alig várjuk, hogy jó idő legyen és süthessünk a szabad ég alatt. Ezek az ízek, illatok, amelyeket az égő fa ad, ez nincs máshol.
A bográcsban pedig sok hagyma sok gombával és sok paradicsommal szaftos ragu hozzá.
Nem könnyű étel főleg nagy melegben nézzünk ki egy kicsit hűvösebb időt, amikor még meleg a nap.





Tócsni: reszelt krumpli, liszt, só, fokhagyma, tojás. Reszelt krumplihoz amennyit felvesz és mennyiségtől függően tojást adunk hozzá (nem kell túl sok), lágy tésztát kell hogy kapjunk, ízesítjük. Merőkanállal adagoljuk, tenyérnyi adagokat süssünk.
Ragu: sok hagymát olajon megpárolunk, rátesszük a sok paradicsomot egyet rottyan és jöhet a gomba.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...