2013/04/05

Medvehagymás krémleves

Még zöldellnek az erdőben a medvehagymák












Vettem egy csokorral Annus nénitől a piacon. Kaposvárról hozta.
Először beletettem egy kaspóba és az asztal dísze lett felhasználásig.
Azután póréhagymát, újhagymát, vöröshagymát és medvehagymát olajon puhára pároltam, persze fel is szeltem őket. Így húsvét táján sonkalével öntöttem fel de zöldséglével vagy vízzel is lehet, ekkor persze kell bele só.
Miután puhára főtt botmixerrel pürésítettem és egy kevés tejszínt tettem hozzá. 1 perc se kell, hogy összebarátkozzanak a tejszínnel és kész is. (nem tanácsos tejszínnel sokáig és magas hőmérsékleten főzni mert kicsapódik)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...