A
köménymag megosztó fűszer sokan nem szeretik, pedig egy káposztasalátához
nagyon jól illik ízben és hatásában is. Vékony csíkokra vágtam a lila
káposztát, kézzel átforgattam került rá mozsárban kicsit megtört köménymag,
kevés olaj (én napraforgót használtam de olíva vagy más olajjal is finom) és
almaecet. Vacsorára önállóan is megállja a helyét, legyezőburgonyát sütöttem
hozzá.
Nagy
sütnivaló krumplit 2/3-ig éles késsel bevagdostam (2-3 mmes közökkel) minden
résbe vékonyan felszelt sonkát dugtam (vegák tehetnek bele hagymát helyette)
betoltam a sütőbe 180-190 fokra, először fólia alatt sütöttem, hogy nagyjából
megpuhuljon majd levettem róla, hogy meg is piruljon, egy picit meg kell kenni
olajjal sütés előtt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése