Leveses
vagyok, szeretem a levest, hidegen is melegen is de azért a kedvenceim a jó
sűrű, forró kanalazgatni valók. Sárgaborsó is lett így a héten.
Került bele sárgarépa, fehérrépa, egy pici pasztinák, fokhagyma és
sonka. A zöldségeket átpirítottam kicsit a sonkával együtt, curryvel
fűszereztem majd belezuttyintottam a sárgaborsót és adtam hozzá vizet, óvatosan
sóztam a sonka miatt. Arra vigyázni kell, hogy ne főjön szét a sárgaborsó,
maradjon picit roppanós. Sűrű joghurttal érdemes tálalni, így a pasztinák
édessége és a joghurt savanykássága jól kiegészül a curryvel. Sonka nélkül is
tartalmas leves enyhén megpirított kenyeret is ehetünk hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése