2014/02/18

Sárgaborsó leves


Leveses vagyok, szeretem a levest, hidegen is melegen is de azért a kedvenceim a jó sűrű, forró kanalazgatni valók. Sárgaborsó is lett így a héten.














Került bele sárgarépa, fehérrépa, egy pici pasztinák, fokhagyma és sonka. A zöldségeket átpirítottam kicsit a sonkával együtt, curryvel fűszereztem majd belezuttyintottam a sárgaborsót és adtam hozzá vizet, óvatosan sóztam a sonka miatt. Arra vigyázni kell, hogy ne főjön szét a sárgaborsó, maradjon picit roppanós. Sűrű joghurttal érdemes tálalni, így a pasztinák édessége és a joghurt savanykássága jól kiegészül a curryvel. Sonka nélkül is tartalmas leves enyhén megpirított kenyeret is ehetünk hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...