Csak be kell tenni a serpenyőbe a hozzávalókat betolni a sütőbe. Egyszerre elkészül köretestül.
A
narancsos csirkénél fontos, hogy olyan narancsot vegyünk aminek ehető a héja,
mert nem kezelték, különböző gombaölő szerekkel. Rajta kell legyen a
csomagoláson vagy a ládán az információ.
Egy
narancs levét kifacsartam tettem bele egy kis mustárt, rozmaringot és egy
kupica narancslikőrt (ha nincs az sem tragédia) és a narancs lereszelt héját, beletettem
a tepsibe a félbevágott csirkecombokat a kis parázsburgonyákkal – akkora tepsi
kell amibe pont belefér, ne legyen nagyobb, hogy ne folyjon szét a szaftja –
megsóztam a krumplit és a húst majd ráöntöttem a narancslevet és befedtem az
egészet narancskarikákkal. Fólia alatt sütöttem egy fél órát majd levettem a
fóliát meglocsoltam a tetejét a szafttal és megsütöttem. Én a levesben egy
kicsit megfőztem a combot így elég volt fólia alatt 30 perc és még 25 kellett a
pirulásra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése