Szeretem a csirke pörköltöt, uborkasalátával.
Már van paradicsom így az is került a fazékba.
Olajon megfutattam a hagymát, sóztam, borsoztam, eztán került bele a fokhagyma
és a pirospaprika az apróra vágott paradicsom. Egy kicsit főztem a paradicsomot
majd beletettem a csirkecombokat és a csirke szárnyakat, elkevertem és
felöntöttem vízzel, hogy éppen ellepje. Puhára főztem.
Nokedli került mellé a tányérba. Feltettem a vizet
forrni, majd összeállítottam a tésztát, 1 tojáshoz lisztet kevertem, sóztam és
vizet adtam hozzá, annyit, hogy egy lágy már éppen nem folyós állagot érjünk
el, nem szabad kidolgozni nagyon, mert akkor kemény lesz. Szóval gyorsan összekeverjük,
és már lehet is szaggatni a lobogó vízbe. S persze az uborkasaláta, vékonyra
szelve, cukros ecetes salátalével, fokhagymásan a tetején pirospaprika és bors.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése