2012/07/09

Meggyes - mákos - kókuszos krém

Azt hiszem rákaptam a mákra


Ez egy meggyes - mákos - kókuszos krém mandulaforgáccsal a tetején. Se liszt se cukor nincsen benne.

Kb 60 deka meggy másfél bögre mák és egy kis pohár kókuszreszelék.
 
A kimagozott meggyet darált mákkal és kókuszreszelékkel összegyúrom kézzel, hogy a meggy leve összekeveredjen a mákkal és kókuszreszelékkel, a lényeg hogy szaftos legyen.
Betettem a tepsibe közepes lángon sütöttem kb fél órát( a lényeg , hogy a leve egy kicsit elillanjon és sűrűbb legyen), a tetejére mandulaforgácsot szórtam.
A tepsi két okból is jobb mint a lábas. Sülés közben kap egy kis plusz ízt és nem kell a tűzhely mellett állni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...