Végre
Még nem az igazi de már eper a földekről
Nem akartam túlbonyolítani az eperkérdést.
Palacsintát sütöttem kis tenyérnyieket.
Kókuszliszt, hajdinaliszt, 1 tojás, kókusztej, víz és egy kevés szódabikarbóna került a tésztába.
Ebből nem lehet a klasszikus tekerőset mert ahhoz szakadósak és kicsit vastagabbra is kell sütni.
Kevés vajon sütöttem. A tésztája jó sűrű palacsintatészta de bármilyen palacsintát lehet sütni hozzá, ami jólesik.
Amíg sült addig az epreket felhatodoltam és kevés balzsamecettel ( én fügéssel) bepácoltam és odaraktam nádcukorból egy keveset karamellszósznak - fele cukor fele méz.
Amikor készen lett a kis palacsintákra halmoztam az epret és ráöntöttem a sűrű karamellmártást. Bazsalikommal díszítettem mert jól illik ízben.
Így ez
Szombaton volt a kórusok éjszakája ami szerintem az egyik legzseniálisabb rendezvény amin az elmúlt időkben voltam. Alig várom, hogy legyen jövőre.
S az egyik fellépő a Forgó, akik fantasztikusak voltak népdalokat énekeltek az legutolsó számuk pedig (kb 15. perc) egyenesen csudálatos, ritmusos, az embernek kedve lesz táncra perdülni
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése