2013/05/13

eper és palacsinta

Eperszezon van
Végre
Még nem az igazi de már eper a földekről















Nem akartam túlbonyolítani az eperkérdést.
Palacsintát sütöttem kis tenyérnyieket.
Kókuszliszt, hajdinaliszt, 1 tojás, kókusztej, víz és egy kevés szódabikarbóna került a tésztába.
Ebből nem lehet a klasszikus tekerőset mert ahhoz szakadósak és kicsit vastagabbra is kell sütni.
Kevés vajon sütöttem. A tésztája jó sűrű palacsintatészta de bármilyen palacsintát lehet sütni hozzá, ami jólesik.

Amíg sült addig az epreket felhatodoltam és kevés balzsamecettel ( én fügéssel) bepácoltam és odaraktam nádcukorból egy keveset karamellszósznak - fele cukor fele méz.

Amikor készen lett a kis palacsintákra halmoztam az epret és ráöntöttem a sűrű karamellmártást. Bazsalikommal díszítettem mert jól illik ízben.

Így ez

Szombaton volt a kórusok éjszakája ami szerintem az egyik legzseniálisabb rendezvény amin az elmúlt időkben voltam. Alig várom, hogy legyen jövőre.

S az egyik fellépő a Forgó, akik fantasztikusak voltak népdalokat énekeltek az legutolsó számuk pedig (kb 15. perc) egyenesen csudálatos, ritmusos, az embernek kedve lesz táncra perdülni



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...