2012/10/25

Csirkéből egy paella




Ami tulajdonképpen rizses csirke, ami még nyáron készült boronatárcsán de otthon egy nagy serpenyőben is jól mutat. Recept is jár hozzá meg egy jó szám csak kattintani kell


Sok hagymát olajon üvegesre kell párolni, majd rádobni az összevágott paradicsomot és kápiapaprikát, amihez zöldfűszereket kevertem (ha nincs akkor a szárított is jó), ebbe kevés zsálya került. Amikor már levet eresztett akkor mehet bele a csirke, mehet rá só. Amikor már a hús majdnem kész (olyan 70 %-os) akkor tegyük bele a rizst és öntsük fel vízzel vagy alaplével (a rizs tasakjára rá van írva a mennyiség). Rizottórizst használjunk hozzá az hamar megfő és az állaga is jobban illik az ételhez.

Persze valami spanyolos illik hozzá zenében, mondjuk Manu Chao:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...