Gurul a málna s a nyár ízét csempészi a szádba.
Gyönyörű pirosak voltak a ládában
s nem tudtam ellenállni
s egy kisebb adag a kosaramba került,
nem tudtam még mi lesz vele csak azt kell nekem.
Aztán vasárnap egy pompás reggelivel leptem meg magam.
Hajdinalisztből készítettem a palacsintát, tojással, kevés almalével, sűrű de folyós állagú tészta kell legyen. Palacsintasütőben tenyérnyi adagokat - hogy meg tudjuk forgatni - kell vajon (vagy olajon) kisütni, kicsit vastagabb mint a mi jól ismert palacsintánk. A málnát egyszerűen csak összetörtem, semmit nem tettem bele. Valamikor vasárnap reggel szerettem hallgatni Yann Tiersen dalait, olyan frissítő lesz tőle a vasárnap, mondjuk ennek pont reggel a címe: Yann Tiersen - Le matin
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése