Ez tényleg egyszerű, fel kell tenni a vizet forrni fedő alatt. Közben összevágni a paradicsomot(lehet forró vízbe mártani és leszedni a héját) a fokhagymát és kevés hagymát. Mennyiségek kb 5-6 közepes paradicsom 2 gerezd fokhagyma, 1 fej hagyma. (2-3 főre) Olajat kell hevíteni beledobnia felaprított hagymát, kicsit üvegesedik mehet bele a fokhagyma, kicsit hagyni, hogy a fokhagyma is kiadja az ízét (néhány keverés) aztán jöhet a paradicsom, kevés só. Közben amikor felforrt a víz megy bele a tészta (a tészta forrjon főzés közben akkor nem ragad össze, lehet picit sózni) amíg megfő a tészta addig kb kész a paradicsommártás. Tálaláskor lehet egy kis reszelt sajtot (valamilyen keményebbet parmezánt vagy olyasmit) rátenni de nem igényli feltétlenül. Ha kicsit több szószt csinálsz pár napig elvan a hűtőben és vacsira pirítóssal is isteni. Jó étvágyat :)
Azt hiszem ez egy jó kezdés kezdőknek.. :-) segíts lécci a mennyiségekkel! Köszi!!
VálaszTörlésEz tényleg egyszerű, fel kell tenni a vizet forrni fedő alatt.
VálaszTörlésKözben összevágni a paradicsomot(lehet forró vízbe mártani és leszedni a héját) a fokhagymát és kevés hagymát.
Mennyiségek kb 5-6 közepes paradicsom 2 gerezd fokhagyma, 1 fej hagyma. (2-3 főre)
Olajat kell hevíteni beledobnia felaprított hagymát, kicsit üvegesedik mehet bele a fokhagyma, kicsit hagyni, hogy a fokhagyma is kiadja az ízét (néhány keverés) aztán jöhet a paradicsom, kevés só. Közben amikor felforrt a víz megy bele a tészta (a tészta forrjon főzés közben akkor nem ragad össze, lehet picit sózni) amíg megfő a tészta addig kb kész a paradicsommártás.
Tálaláskor lehet egy kis reszelt sajtot (valamilyen keményebbet parmezánt vagy olyasmit) rátenni de nem igényli feltétlenül.
Ha kicsit több szószt csinálsz pár napig elvan a hűtőben és vacsira pirítóssal is isteni.
Jó étvágyat :)