2012/10/15

Paradicsomos fetuccine

Semmi más mint paradicsom, hagyma, fokhagyma kevés olajon, amíg elkészül addig megfő a tészta is. Ehetjük rizzsel is és akkor nincs benne glutén


2 megjegyzés:

  1. Névtelen10/22/2012

    Azt hiszem ez egy jó kezdés kezdőknek.. :-) segíts lécci a mennyiségekkel! Köszi!!

    VálaszTörlés
  2. Ez tényleg egyszerű, fel kell tenni a vizet forrni fedő alatt.
    Közben összevágni a paradicsomot(lehet forró vízbe mártani és leszedni a héját) a fokhagymát és kevés hagymát.
    Mennyiségek kb 5-6 közepes paradicsom 2 gerezd fokhagyma, 1 fej hagyma. (2-3 főre)
    Olajat kell hevíteni beledobnia felaprított hagymát, kicsit üvegesedik mehet bele a fokhagyma, kicsit hagyni, hogy a fokhagyma is kiadja az ízét (néhány keverés) aztán jöhet a paradicsom, kevés só. Közben amikor felforrt a víz megy bele a tészta (a tészta forrjon főzés közben akkor nem ragad össze, lehet picit sózni) amíg megfő a tészta addig kb kész a paradicsommártás.
    Tálaláskor lehet egy kis reszelt sajtot (valamilyen keményebbet parmezánt vagy olyasmit) rátenni de nem igényli feltétlenül.
    Ha kicsit több szószt csinálsz pár napig elvan a hűtőben és vacsira pirítóssal is isteni.
    Jó étvágyat :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...