2012/10/14

levendulás sárgabarack lekvár

A nyár ízét, szagát bezárhatjuk üvegekbe, hogy ősszel - télen elővéve napsugarat csempésszünk a hideg napokba.  Ezt ugyan még sárgabarack szezonban főztem de valahogy nem került fel így most pótolom.


Nem tettem bele cukrot, háromszor forraltam föl a barackot az utolsó forralásnál belemorzsoltam a levendulát. Forró sterilizált üvegekbe (forró vízzel kifőztem) töltöttem és bedugtam a dunsztba.
Nem használtam tartósítót sem, a többszöri forralás segít, hogy kibontásig jó legyen. Érdemes kis üvegekbe tölteni felbontás után hűtőben pár napig még eláll.


2 megjegyzés:

  1. Névtelen10/16/2012

    Én úgy csináltam málnalekvárt idén, hogy a lekvárfőzéssel párhuzamosan az üvegeket és a fedőket is kifőztem, óvatosan kivettem a vízből, lecsorgattam, a forró lekvárt színültig tettem bele, fedőt rá, majd fejjel lefelé fordítottam. Még nem romlott meg, nagyon bízom benne, hogy nem is fog. A gond csak az, hogy a fedőből oldódnak ki mindenféle dolgok... De egy fokkal ez is jobb, nincs ebben sem tartósító, stb, csak lekvár és méz.

    VálaszTörlés
  2. nekem a málna idén kimaradt sajna, szerencsére anyukámtól van még egy üveg tavalyról.
    :) igen ez a fedő dolog engem is elgondolkodtat, én egyébként az is kifőztem mint az üvegeket. A kis üvegek beváltak mert felbontás után már valóban ügyelni kell a felhasználás idejére de hűtőben azért még 1-2 hetet megmarad a kis üveg meg hamar elfogy

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...